Női intimplasztika

Létezik női intimplasztika?

Bár a plasztikai sebészet számos területe mellett ma már teljes bizalommal teszik le voksukat a szépülni, fiatalodni vágyók, mégis van valami, amivel kapcsolatban számos ellenérzés és tévhit él az emberekben. Ez nem más, mint a női intimplasztika, melyről azonban érdemes tudnia, hogy megoldást kínál számos olyan problémára, melyek beárnyékolják a hétköznapokat, akadályoznak a sportolásban, öltözködésben, hogy a szexuális élet zavarairól, és az önbizalom hiányáról már ne is beszéljünk. Tény azonban, hogy több évtizedes tapasztalat áll a szakemberek háta mögött e területen, és a testtáj sajátosságaiból adódóan a gyógyulás is sokkal gyorsabb, mint azt legtöbben hinnék. A hölgyek leggyakrabban a kis-, vagy nagyajakplasztika, valamint a hüvelyszűkítés mellett döntenek, melyek bármelyike hozzájárulhat ahhoz, hogy a páciens a jövőben teljesebb életet éljen.

A kisajak területén ismert beavatkozások

Gyakran okoz gondot a nők számára, hogy a kisajkak túlságosan nagyok, túlérnek azok, ezáltal mind a tisztálkodás, az öltöködés, mind a sport, valamint akár a szexuális élet is akadályokba ütközhet, kényelmetlenséggel járhat. A plasztikai sebészet azonban lehetőséget kínál arra, hogy normál méretű szeméremajkakkal rendelkezzen, ezáltal megszabadulva komplexusaitól, s a nemi életet is annak teljességében tudja majd megélni. A kisajak plasztika képek egyértelműen arról tanúskodnak, hogy a beavatkozással látványos eredmények érhetőek el, sőt, a műtéttel egyidejűleg alakítható például a csuklya is, mely a csiklót fedő bőrrész, és szintén előfordulhat esetében nem kívánt méret.

Műtét a kisajak korrekciójáért

Mivel intim területről van szó, így fokozottan fontos szokott lenni a páciensek számára, hogy pontosan tisztában legyenek azzal, mi fog történni velük a beavatkozás során, és milyen eredményekre számíthatnak utána. Természetesen gyakran felmerül a kérdés a terület érzékenységéből adódóan, hogy mennyire fájdalmas a műtét, valamint érinti-e az bármiben a későbbi érzékenységet. A kisajak műtét végzése ambuláns beavatkozás keretein belül történik, a terület remekül érzésteleníthető, a gyógyulás, a regenerálódás a tapasztalatok szerint nagyon gyors, ráadásul az érzékenység sem szenved csorbát az eljárás során. Előtte a szakemberrel egyeztetve kerül bejelölésre az a rész, amelytől szeretne megszabadulni, a sebész pedig gondoskodik arról, hogy a kisajkak a műtétet követően is természetes formájúak legyenek.

A kisajakplasztika során általában hosszirányú kimetszést alkalmaz az orvos, de ha csak kisebb terület érintett, akkor erre egy speciális eljárás, az úgynevezett „wedge” kimetszés a legjobb választás. Ez tulajdonképpen haránt irányú metszést jelent, természetesen a csiklóra való fokozott odafigyeléssel. Az sem jelent problémát, ha a páciens csak az egyik oldali kisajakkal elégedetlen, hiszen az asszimetria helyreállítása is minden további nélkül lehetséges. Fontos tisztában lennie azzal, hogy a kisajkak kisebbítése gyakran szükségessé teszi, hogy a csuklya méretét is csökkentse a szakember. Ennek egyszerű oka van, vagyis sokszor csak így érhető el a teljesen esztétikus eredmény. Nem célszerű ezt a beavatkozást külön alkalomra tartogatni, hiszen teljesen fájdalommentesen elvégezhető helyi érzéstelenítésben. A páciensek elégedettek a helyi érzéstelenítéssel, és csak ritkán választják intimplasztika esetében az altatást, de természetesen erre is lehetőség van.

Érdekli a kisajak méretének korrigálása?

A kisajak kisebbítés során felszívódó varratokat alkalmaz a szakember, vagyis nincs szükség arra, hogy a műtét után fájdalmas varratszedésre kerüljön sor. A gyógyulás meglepően gyors, maximum két hét, melynek idején azonban fontos, hogy odafigyeljen olyan hétköznapi dolgokra, melyeket választott plasztikai sebésze is minden bizonnyal közöl majd Önnel. Egy hónapig ajánlott kerülni mind a sportolást, mind a nemi életet. Ülőfürdőt is kizárólag a negyedik nap eltelte után szabad venni.

Bár a hölgyek elsősorban a kisajkak kisebbítését szokták kérni, de kivételes esetekben az is előfordul, hogy a kisajak megnagyobbítás a cél. Ezt a szakember saját zsírral történő feltöltéssel végezheti el legegyszerűbben. A test egyéb részeiről leszívott zsírt speciális eljárásnak vetik alá, majd ez kerül befecskendezésre az érintett területre. A saját  zsírral történő feltöltést már régóta használják akár mellnagyobbításra, ajakfeltöltésre, akár ránctalanításra, tehát az orvostudomány mögött ilyen téren már igen nagy gyakorlat áll.

A nagyajak is górcső alá kerülhet

Nem csak a kisajkak normálistól eltérő mérete, vagy asszimetriája okozhatnak azonban problémát, hanem a nagyajkak is. Esetükben lehetőség nyílik arra, hogy zsírleszívással vékonyítás történjen, vagy akár a vastagítás is megoldható, mégpedig saját zsírral való feltöltéssel. A nagyajak műtét egyidejűleg alakformálással kombinálható, ugyanis a szükséges zsír mennyisége a fenékről, a hasról, vagy a combokról kerül leszívásra. Van, hogy has-, vagy combplasztikával ajánlott együtt végeztetni az nagyajakplasztikát, ugyanis így megfeszíthető a szeméremdomb bőre, ezáltal tökéletes végeredményt elérve.

A műtét esetlegesen a teljes hüvely területét érintheti

Az előzőeknél ritkábban kért, de egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a hüvely műtét iránt, mely során hüvelyszűkítésre kerül sor. Természetes folyamat, hogy a szülés után a hüvely valamelyest kitágul, ám ez a páciens szexuális életét negatívan befolyásolhatja. Ilyenkor nyújt segítséget a hüvelyplasztika, mellyel egyidejűleg a hüvelybemenet is szűkíthető, sőt lehetőség van akár a szűzhártya helyreállítására is. A szűkítés során a hüvely falából távolít el a szakember egy nyálkahártya csíkot, és az izmos, hátsó részt pedig speciális varratokkal szűkíti. Napjainkban az intimplasztikai beavatkozások iránt növekedni látszik az érdeklődés, ha tehát Ön is panaszokkal küzd az említett területen, ne féljen szakemberhez fordulni. A legjobb klinikákat tovább kattintva találja!

A klinika, amelyik valóban a maximumot nyújtja.

Magánklinikánk főbb előnyei+36 1 490 02 06
1051 Budapest, Széchenyi István tér 7.

Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be ingyenes konzultációra az alábbi űrlap segítségével, vagy kérdés esetén hívjon minket a +36 1 490 02 06-es telefonszámon!

Páciensek véleményei:

 • Az elején eléggé féltem a beavatkozástól, de így utólag látom, hogy teljesen feleslegesen. A profi környezet és a szakmai hozzáértés miatt a műtét teljes biztonságban, sikeresen folyt le, én pedig új emberré váltam.
  Dominik (25)
 • Nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is voltak annak, hogy a műtét mellett döntöttem, és bátran mondhatom, életem egyik legjobb döntése lett, hogy a Budapest Plasztikai Intézetet választottam!
  Márk (32)
 • Eszméletlen eredménye lett a műtétemnek, köszönöm a Doktor Úrnak és az egész szakmai stábnak, hogy a mai naptól igazán magabiztosan élhetek!
  Zsolti (17)
 • Teljesen elégedettek voltunk mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat. A jövőben is az Önök intézményét vesszük igénybe, és ismerőseinknek ajánljuk!
  Peti (20)
 • Köszönöm a teljes team munkáját! Azt gondolom egy professzionális team, ideális és magas minőségű szolgáltatást nyújt.
  Józsi (43)
 • Csak gratulálni tudok, olyan szolgáltatást kaptam, mintha egy wellness hétvégén vettem volna részt. Mindent nagyon köszönök!
  Ibolya (19)
 • Teljesen elégedettek voltunk mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat. A jövőben is az Önök intézményét vesszük igénybe, és ismerőseinknek ajánljuk!
  Peti (28)
 • Hálás vagyok nektek, hogy visszanyertem régi formámat és újra nőnek érzem magam! Köszönöm a nagyszerű ellátást, tényleg mindenki irtó kedves volt, az asszisztensek nővérek és örök hálával tartozom a sebészemnek is!
  Gabi (31)
 • Profi plasztikai klinika!!!!!! Ajánlom mindenkinek!!! Lenyűgöző, ahogy az emberekkel bánnak !!! :-)
  Marianna (38)
 • Szuper csapat, profi ellátás és nagyszerű munkát végzett a sebészem! :) köszönöm nektek
  Reni (25)

Bejelentkezés:

Neve:

E-mail címe:

Telefonszáma: