A körülmetélés tudnivalói

A körülmetélés részletes tudnivalói

A plasztikai sebészet számos beavatkozása kizárólag esztétikai célokat szolgál, van azonban a férfi intimplasztika körében egy eljárás, mely elsősorban funkcionális okok miatt válhat szükségessé. Sokan tartanak tőle, az érintetteknek mégis egyértelműen javasolják a szakemberek annak elvégzését. Ez pedig nem más, mint a körülmetélés, vagyis a hímvessző makkját borító fityma eltávolítása. Egyes népeknél vallási, tradicionális eredetű, és már kiskorban elvégzik, másoknál csak felnőttkorban kerül sor rá. Legtöbbször a műtét azért indokolt, mert a túl szűk, vagy letapadt fityma gátolja a megfelelő tisztálkodást, gyakori gyulladások alakulnak ki a területen, sőt, ez akár rákos elváltozásokhoz is vezethet. Mindemellett nem utolsó szempont a szexuális élet zavartalanságának biztosítása sem, melyhez ez a beavatkozás lehet a megfelelő választás.

Mit lehet tudni a konkrét műtétről?

A műtét gyermekkorban altatásban történik, felnőtteknél pedig helyi érzéstelenítéssel szokták megoldani. Tartani tőle már csak azért sem kell, mert a műtéten átesettek egyetértenek abban, hogy kevésbé fájdalmas, mint azt elsőre hitték. A fityma kitűnően érzésteleníthető, így csak az első egy-két tűszúrás kellemetlen, fontos azonban, hogy olyan orvost válasszon a feladatra, aki már megfelelő tapasztalattal rendelkezik a fitymaszűkület ilyen kezelését illetően. Az eljárás során a szakember a bőrt a makk magasságában körbevágja, majd a bőr szélét összeölti. Lényeges, hogy a kimetszés után a vérző ereket lekösse, vagy legésesse azokat, ezzel meggátolva a felnőtteknél egyébként akár tetemes vérzést is. A műtéti technika megválasztása, a megfelelő eszközök, és természetesen a gyakorlat elengedhetetlenek ahhoz, hogy a végeredmény valóban esztétikus legyen. Ezt a legtöbb páciens fontosnak tartja, ezért is érdemes alaposan megválasztani, ki végzi majd a beavatkozást. A részleges eltávolítás már csak azért sem javasolt, mert ekkor újból szűkülés következhet be, és a gyógyulás is sokkal nehezebb.

Teendők a beavatkozást követően

A körülmetélés után akár már másnap munkába állhat a páciens, de a nemi életet javasolt legalább négy hétig szüneteltetni. Az eljárás során keletkezett heg teljes elhalványodására és elvékonyodására 3-9 hünapot várni kell. Az, hogy a pénisz duzzadt és sebes a beavatkozás után, teljesen természetes. Ezek a panaszok néhány hét alatt megszűnnek, de ekkor is érdemes odafigyelni azokra a dolgokra, amelyekre választott szakorvosa is minden bizonnyal felhívja majd a figyelmet. Célszerű olyan alsóneműt választani, ami megfelelően tartja a péniszt. Közvetlenül a műtétet követően  szorítókötés kerül a hímvesszőre, ami egyrészt a duzzanat csökkentését segíti elő, másrészt védi a sebet is.

Ez a kötés két-három nap múltán kerül majd eltávolításra. A szakemberek javasolni szokták, hogy levétel előtt áztassa ki a páciens azt, ugyanis a rászáradt vértől erősen ráragadhat a péniszre, ami megnehezítené az eltávolítást. Fájdalomcsillapítókat szükség esetén szokott javasolni az orvos, de sokan egész jól bírják az előforduló kellemetlenségeket. Ami inkább gondot okoz, az az éjszaka jelentkező erekció feszítő hatása, ami fájdalommal járhat. Célszerű lefekvés előtt többször meglátogatni a toalettet, és a magzati pozíció, a felhúzott lábakkal történő alvás is megkönnyítheti ezt az időszakot.

Az operáció legkorszerűbb módja ma a lézeres beavatkozás

A fitymaszűkület kezelésére alternatívát jelenthet a lézeres körülmetélés, mely során a lézerfény a sejtekbe hatolva gyakorlatilag elpárologtatja azokat. Az eljárás nagy előnye, hogy a sebgyógyulás gyorsabb, és mivel a 0,5 mm-nél kisebb átmérőjű erek elzáródnak a lézerfény hatására, így gyakorlatilag vérzéssel nem kell számolni a beavatkozáskor. A szűkült bőrrész eltávolítása után felszívódó varratok kerülnek alkalmazásra, melyeknek csomói akár otthon is könnyedén eltávolíthatóak. Amennyiben Ön is az említett problémával küzd, ne halogassa tovább a szakember felkeresését, tapasztalt profik várják az általunk ajánlott, megbízható klinikákon!

A klinika, amelyik valóban a maximumot nyújtja.

Magánklinikánk főbb előnyei


+36 1 490 02 06
1051 Budapest, Széchenyi István tér 7.

Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be konzultációra az alábbi űrlap segítségével, vagy kérdés esetén hívjon minket a +36 1 490 02 06-es telefonszámon!

Páciensek véleményei:

 • Az elején eléggé féltem a beavatkozástól, de így utólag látom, hogy teljesen feleslegesen. A profi környezet és a szakmai hozzáértés miatt a műtét teljes biztonságban, sikeresen folyt le, én pedig új emberré váltam.
  Dominik (25)
 • Nem csak esztétikai, de egészségügyi okai is voltak annak, hogy a műtét mellett döntöttem, és bátran mondhatom, életem egyik legjobb döntése lett, hogy a Budapest Plasztikai Intézetet választottam!
  Márk (32)
 • Eszméletlen eredménye lett a műtétemnek, köszönöm a Doktor Úrnak és az egész szakmai stábnak, hogy a mai naptól igazán magabiztosan élhetek!
  Zsolti (17)
 • Teljesen elégedettek voltunk mindennel, a nővérek maximálisan, sőt e felett is teljesítették a munkájukat. A jövőben is az Önök intézményét vesszük igénybe, és ismerőseinknek ajánljuk!
  Peti (20)
 • Köszönöm a teljes team munkáját! Azt gondolom egy professzionális team, ideális és magas minőségű szolgáltatást nyújt.
  Józsi (43)

Bejelentkezés:

Neve:

E-mail címe:

Telefonszáma: